{ "title": "Tumblr Ne İşe Yarar", "image": "https://www.neiseyarar.gen.tr/images/tumblr-ne-ise-yarar.jpg", "date": "19.01.2024 09:40:53", "author": "Rabia Nurdan Özen", "article": [ { "article": "Tumblr Ne İşe Yarar, Sosyal medyanın giderek yaygınlaştığı ve kullanıldığı dünyada popülerleşmeye başlayan yeni bir site: Tumblr!

Pekiii. Bu Tumblr Nedir?

Yeni popülerleşmeye başlamasına rağmen, çoğu genç tarafından oldukça sevilmekte. Sitede milyonlarca insan yaptığı, bulduğu, sevdiği, düşündüğü veya oluşturduğu şeyleri paylaşıyor. Sloganıyla yola çıkmıştır. Bu sayede toplum içerisinde sağlam bir yer kazanmıştır. Tumblr kullanıcılarının büyük çoğunluğu 18-24 yaş arası gençlerdir.

İlk kurulduğu zaman Twitter'a olan benzerliği sebebiyle oldukça eleştirilmiştir, taklit ettiği düşünülmüştür. Bazı benzerlikleri olmasına rağmen, zaman içerisinde aynı olmadığını kanıtlamıştır.

Tumblr'ı kendinize ait olan bir günlük olarak düşünebilirsiniz. Zevkinize göre düzenleyebileceğiniz bir blogdur. Hoşunuza giden postları, resimleri, videoları, gif adı verilen hareketli resimleri paylaşabilirsiniz. Yine zevkinize göre seçebileceğiniz temalar, özel temalar, yazı stilleri, sayfa biçimlendirmeleri bulunmaktadır.

Tumblr'ın Bazı Genel Özellikleri Nelerdir?

Tumblr, David Karp tarafından Şubat 2007'de ABD'de kurulmuştur. Sosyal ağ ve blog özelliği taşımaktadır. Kurulmasının 2 hafta sonrası içerisinde 75.000 kullanıcıya ulaşmıştır. Şu anda sadece Amerika Birleşik Devletleri içerisinde 13 buçuk milyon kullanıcısı vardır. Diğer sosyal ağlardan Tumblr'ın farkı, popüler olan sosyal ağlarla uyum içinde bulunmasıdır.

Tumblr 5 yıllık hizmet süreci boyunca reklamsız hizmet vermekte, bütün gelirlerini ise blogunuzu kişiselleştirirken kullanabileceğiniz özel temaların satılması ile ve gönderisini öne çıkarmak isteyen kullanıcıların ödediği paralar sağlamıştır.

20 Mayıs 2013 tarihinde 1.1 milyar karşılığında Yahoo! tarafından satın alınmıştır.

Tumblr Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır?

Tumblr kullanabilmeniz için öncelikle siteye üye olmanız lazımdır. Üyelik aşamasında ekranda istenen bilgileri girmeniz yeterli olacaktır. Bu aşamadan sonra girdiğiniz e-mail adresine bir aktivasyon kodu gelmektedir. Bu e-maile onay vermeniz sonucunda Tumblr'a kaydınız gerçekleşecektir. Üyelik işlemi sonrasında bilgilerinizi güncellemek sizin isteğinize kalmıştır. Kendi bilgilerinizi güncellemeniz dışında, kendinize özgün temalar ve düzenlemeler ekleyerek kendi zevkinizi Tumblr blogunuza yansıtabilirsiniz. Bu konuda Tumblr'da oldukça sınırsız seçenek bulunmaktadır.

Kullanıcılar blog sitelerine istedikleri isimleri verebilmektedir. Örneğin \" xxx. Tumblr. Com\" adresiyle kendinize ait bir site oluşturabilirsiniz.

Tumblr, İngilizce olarak hizmete geçmiş olmasına rağmen şu anda Türkçe dil desteğine de sahip durumdadır.
" } ] }