{ "title": "Nootropil Ne İşe Yarar", "image": "https://www.neiseyarar.gen.tr/images/nootropil-ne-ise-yarar.jpg", "date": "20.01.2024 08:00:11", "author": "Nuray sağır", "article": [ { "article": "Nootropil Ne İşe Yarar; Nootorpil tablet etken maddesi pirasetam'dır. Nootropil turuncu renkli, oblong, çentikli N/N olarak işaretli film kaplı tabletlerdir. Her kutuda otuz tablet bulunur. Nootropil, nootropik ilaç grubundandır. Nootropik ilaçlar, öğrenme, hafıza, dikkat ve farkındalık gibi süreçleri, yatıştırıcı veya uyarıcı etki ile bağlantılı olmaksızın geliştirir. Nootropil tablet ile tedavinin süresine doktorunuz karar vermelidir. Doktorunuzun önerisi olmadan tedaviyi kesmeyiniz. Çünkü hastalığın belirtilerinin tekrar ortaya çıkmasına veya daha da kötüleşmesine sebep olabilir. Hamile kadınlarda ve süt veren annelerde nootropil kullanılmamalıdır. Nootropil baş dönmesi, uyku hali ve yorgunluğa sebep olabileceğinden araç ya da makine kullanırken dikkatli olunmalıdır.

Nootropil Endikasyonları; Yaşlılarda Alzheimer hastalığı dışındaki hafıza, dikkat, konsantrasyon azalması gibi psikoorganik bozuklukların tedavisi; vazomotor veya ruhsal kaynaklı baş dönmesi dışında vertigo ve denge bozuklukları; kortikal kaynaklı miyoklonus tedavisi ile çocuklarda logopedikler ve disleksi tedavisinde kullanılır. Nootropil yetişkinlerde hafıza kaybı, dikkat eksikliği ve araç kullanma yeteneğinin kaybolması gibi psiko-organik sendromların belirtiye yönelik tedavisinde kullanılır. Baş dönmesi ile olan denge bozuklukları için kullanılır. Sekiz yaş ve üzeri çocuklarda konuşma terapisi ile disleksi tedavisinde kullanılır.

Nootropil Kontrendikasyonları
Nootropil Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır; Nootropil oral kullanılır. Yemek sırasında veya tok karnına alınmalıdır. Nootropil bütün halde bir bardak su ile yutulmalıdır. Nootropil tablet çiğnenmemeli veya kırılmamalıdır. Hafıza kaybı, dikkat eksikliği, baş dönmesi için günde üç tablet her öğünde birer tablet olarak alınır, gerekirse altı tablet her öğünde ikişer tablet olarak alınır. Çocuklarda disleksi tedavisi için günde dört tablet sabah iki tablet, akşam iki tablet şeklinde kullanılır. Böbrek fonksiyon bozukluğu olan ve yaşlı hastalarda doktorun doz ayarlaması gerekir. Unutulan dozu dengelemek için çift doz almayınız.

Nootropil Tabletin Yan Etkileri; Anaflaktik reaksiyon, aşırı duyarlılık, koordinasyon ve hareket bozukluğu, denge bozukluğu, epilepsinin şiddetlenmesi, gerçekte olmaya şeyleri görmek veya duymak, eller, ayaklar, bilekler, yüz, dudakların şişmesi, ağız veya boğazın nefes almayı veya yutkunmayı zorlayacak kadar şişmesi, aşırı hareketlilik, sinirlilik, aşırı huzursuzluk, kaygı, zihin karışıklığı, bulantı, kusma, kilo artışı, uyuklama hali, depresyon, yorgunluk, baş dönmesi, karın ağrısı, ishal baş ağrısı, uykusuzluk, dermatit, kaşıntı, ürtiker gibi yan etkiler olur ise hemen doktora müracaat ediniz.
" } ] }