{ "title": "Monodoks Ne İşe Yarar", "image": "https://www.neiseyarar.gen.tr/images/monodoks-ne-ise-yarar.jpg", "date": "20.01.2024 15:00:41", "author": "Nuray sağır", "article": [ { "article": "Monodoks Ne İşe Yarar; Monodoks etken maddesi doksisiklin hiklattır. Monodoks bakteri denilen mikroorganizmaların sebep olduğu enfeksiyonlarda kullanılan bir antibiyotiktir. Monodoksun etken maddesi olan doksisiklin bakterilerin protein yapılarını bozarak üremelerinin durmasını sağlar. Monodoks kapağı kızıl kahverengi opak, gövdesi koyu sarı sert jelatin kapsüller içinde sarı toz görünümündedir. Bir kutuda 14 kapsül bulunur. Grip ya da soğuk algınlığını tedavi etmez. Monodoks doğum kontrol haplarının etkisini azaltmaktadır. İstenmeyen hamilelikler olmaması için hormonol olmayan bir yöntem ile korununuz. Sekiz yaşından küçük çocuklarda kullanılmaz. Yaşlılarda monodoks kullanılabilir. Böbrek yetmezliğinde kontrollü kullanılmalıdır. Monodoks kullanımından iki saat önce ve sonra demir ilaçları, multivitaminler, kalsiyum ilaçları, antiasit veya müshil ilaçlarını kullanmayınız. Bu ilaçlar monodoks etkisini azaltabilir.

Monodoks Ne işe Yarar, Endikasyonları
Monodoks Kontrendikasyonları; Etken maddeye karşı kontrendikedir. Hamilelerde ve süt veren annelerde kullanılmaz. Çocuklarda kullanılmaz. Karaciğer yetmezliğinde kullanılmaz.

Monodoks Ne İşe yarar, nasıl Kullanılır; Monodoks, genellikle hafif ve orta şiddetteki enfeksiyonlarda başlangıç dozu olarak günde iki kez yüz miligram veya tek doz 200 miligram alınmasının ardından günde yüz miligram kullanılması önerilir. Şiddetli enfeksiyonlarda 200 miligram ile tedaviye devam edilir. Monodoks oral olarak, çiğnenmeden ve bol su ile tok olarak alınır. Monodoksun midenize zarar vermesini engellemek için yemeklerle ya da süt ile almanız daha iyi olur. Alındıktan sonra otuz dakika boyunca yatılması önerilmez. Monodoks uygulama süresi genellikle on gündür. Monodoks farklı enfeksiyonlar için farklı dozlar ve sürelerde önerilir.
Monodoks Kapsülün Yan Etkileri; Nefes darlığı, hırıltılı nefes, yüz, dil ve boğazda şişlik, cilt soyulmaları, cildinizdevaya göz çevresinde içi su dolu veya kanlı sıvı dolu kabarcıklar olması, ciddi güneş yanıkları, baş ağrısı, görme bozuklukları, kulak çınlaması, karın ağrısı, iştahsızlık, bulantı, mide yanması, ishal, kas ve eklem ağrıları olabilir.
" } ] }