{ "title": "Bilgisayar İşletmenliği Sertifikası Ne İşe Yarar", "image": "https://www.neiseyarar.gen.tr/images/bilgisayar-isletmenligi-sertifikasi-ne-ise-yarar.jpg", "date": "21.01.2024 04:01:58", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Bilgisayar işletmenliği sertifikası ne işe yarar, bubilgisayar işletmenliği sertifikası bilgisayar kullanımını bilmeyen kişiler için ya da bu bilgisini geliştirmek isteyenler için düzenlenmiş eğitim programına katılarak ve başarılı olunarak hak kazanılan bir belgedir. Bu eğitim programında bilgiler temel düzeyden başlanarak verildiğinde, herhangi bir ön hazırlığa gerek duyulmaz. Burada temel düzeyde Office eğitimi alanlar sonradan daha kolay iş bulabilir, çalıştıkları yerde kıdem almakta zorlanmaz. Ayrıca eğitim ardından ileri Office eğitimi de alarak, profesyonel düzeyde bilgi sahibi olabilirler.

Bilgisayar işletmenliği sertifikası nasıl alınır?

Günlük yaşamında ya da iş yaşamında bilgisayar kullanan ya da kullanmayı isteyenler, teklif, raporlama, sunum, makale ve internet kullanma gibi bilgisayarla olan işleri yapmak isteyenler kursa katılabilir. Bilgisayar işletmenliği sertifikası almak için en az ortaokul düzeyinde eğitiminiz olmalıdır. Bilgisayar öğrenmek istemek kursa katılarak sertifika sahibi olmak için yeterlidir. Eğer ortaokul mezunu olup kursa gidenler olursa, bunlar bilgisayar okur yazarlık sertifikasına sahip olur, ancak Excel'den sorumlu olmazlar. Lise mezunu olanlar ise bilgisayar işletmenlik sertifikası alır ve tüm konulardan sınava tabi olurlar. Sınav için herkesin 5 defa giriş hakkı bulunmaktadır. Sınavlar 2 ayda bir yapılmakta, Milli Eğitim Müdürlüğü Komisyonunun hazırladığı teorik ve uygulama şeklinde 2 basamaktan oluşmaktadır. Teorik sınavda başarılı olanlar, uygulama sınavına katılmaya hak kazanırlar.

Bilgisayar işletmenliği sertifikası almak için düzenlenen sınavın süresi 150 dakikadır. Sınav içeriğinde soruların 8 adedi Bilgisayara giriş konularından, 30 adedi Windows, 20 adedi Windows Gezgini, 20 adedi Word, 42 sorusu da Excel alanında olmak üzere 120 sorudan oluşur. Sınavdan başarılı olmak için en az 45 puan alınmalıdır.

Bilgisayar eğitmenliği sertifikası ne işe yarar?

Tamamlanan kursun sonunda 160 saatlik Milli Eğitim Bakanlığı Bilgisayar İşletmenliği Sertifikası alınır. Bu KPSS için istenen bir belgedir. Memur olacak adaylar için bu sertifika oldukça önemlidir. Özel sektörde çalışmayı isteyenler içinde, bu sertifika onun bilgisayar bilgisini belgeleyen önemli bir belgedir. Ayrıca bazı kamuda çalışanların maaş artışları da bu sertifika göz önüne alınarak yapılır.

Lise ve bunun üzeri okul mezunlarının Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan sınavda başarılı olması halinde; 160 saatlik Bilgisayar İşletmenliği Sertifikası kurs bitirme belgesi almaya hak kazanırlar.

İlkokul ve ilköğretim mezunları ise Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan sınavda başarılı olursa; 80 saatlik Bilgisayar Eğitmenliği Sertifikası kurs bitirme belgesi alamaya hak kazanırlar.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan sınavda sorulan sorular Windows XP ile Microsoft 2003 olduğu için, eğitimde bu programlar verilir. Fakat bilgisayar eğitmenliği sertifikası almak için yapılan kursun müfredatı hızlı yazma (10 parmak) yöntemlerini de içerir. Bunun faydası hızlı ve az hatayla yazmayı sağladığından, daha fazla yazı yazmanıza yardımcı olur. Yazma sırasında ellerinize ve ekrana bakmadan işlem yaptığınızdan, yeni düşünceler geliştirebilirsiniz. Klavyeye hâkim olur, hızınızı arttırırsınız, bilgisayar bilginiz de artar.

Kursta Windows işletim sistemi hakkında genel bilgilerde öğretilir. Bilgisayar kavramı, masa üstü kavramı, mouse kullanımı, uygulama pencereleri, denetim masası ayarları, görev çubuğu özellikleri, başlat düğmesi, özelleştirilmesi, donatılar, yazıcılar, windows gezgini, geri dönüşüm ayarları gibi bilgiler kursiyerlere öğretilir. Bunları öğrenerek kursu başarıyla bitiren ve sınavı kazanan adaylar bilgisayar eğitmenliği sertifikası alır.
" } ] }