{ "title": "Bekunis Ne İşe Yarar", "image": "https://www.neiseyarar.gen.tr/images/bekunis-ne-ise-yarar.jpg", "date": "20.01.2024 13:47:57", "author": "Nuray sağır", "article": [ { "article": "Bekunis Ne İşe Yarar; Bekunis draje, etken maddesi, bisakodil sennozit B'dir. Bekunis draje kalınbağırsaktaki su miktarını artırarak dışkıyı yumuşatır. Kabızlık tedavisinde kısa süreli kullanılır. Bekunis drajeyi bir haftadan daha kulanmamak gerekir. Bekunis drajeyi uzun süre kullanmak alışkanlık yapabilir. Bekunis drajenin uzun süre kullanımı, müshil karşı bağımlılık, kronik kabızlık ve normal bağırsak fonksiyonunun kaybına neden olabilir. Bunun için Bekunis drajeyi bir haftadan daha uzun süre kullanmayınız. Bekunis drajeyi, antiasit aldıktan veya süt içtikten sonraki iki saat boyunca almayınız.

Oniki yaşından küçük çocuklarda kullanılmamalıdır. Hamilelerde ve süt veren annelerde Bekunis draje kullanmamak daha iyidir. Unutulan dozları dengelemek iki dozu aynı anda almamalısınız. Bekunis drajenin tedavisi bittiğinde herhangi bir olumsuz bir etki beklenmez. Bekunis draje diüretik ilaçalarlar birlikte kullanılmamalıdır. Karaciğer ve böbrek yetmezliğinde doktor kontrolünde kullanılmalıdır.

Bekunis Drajenin Endikasyonları; Bekunis draje kalın bağırsaktaki kasların kasılmalarını sağlayarak dışkı çıkarmayı kolaylaştıran müshil ilacıdır.

Bekunis Drajenin Kontrendikasyonları

Bekunis drajenin etken maddesine veya bileşimindeki herhangi bir maddeye karşı alerjiniz varsa kullanılmamalıdır. Bulantı, kusma veya apandisiti düşündüren bulgulan var ise sebebi bilinmeyen karın ağrısı, bağırsak tıkanıklığı, krohn's hastalığı, ülseratif kolit, ameliyat sonrasında ve aşırı elektrolit dengesinin bozulduğunu durumlarda kullanılmamalıdır.

Bekunis Drajenin Kullanım Şekli

Bekunis oral yolla alınır. Bekunis drajeyi gece yatmadan bir bardak su ile bir tablet olarak alınız. Bekunis drajenin yiyecek ve içeceklerle kullanımında sorun yoktur.

Bekunis Drajeni Yan Etkileri Nelerdir?

Bekunis drajenin kullanımında, karın ağrısı, nefes darlığı, yüzde, dudaklarda, dilde, boğazda şişlik olabilir. İshal, kramp, hipotansiyon, idrarda ve dışkıda renk değişikliği gibi yan etkiler görülebilir.

Bekunis draje kullandıktan sonra rektal kanama olması ve dışkı yapamam durumu başka bir hastalığın belirtisi olabilir. Acilen bir doktora müracaat edilmelidir. Dışkı yapma düzeninizde ani bir değişiklik fark ederseniz ve bu durum iki haftadan uzun sürdüyse bir müshil ilacı kullanmadan önce doktora danışın.

Sağlıklı günler.
" } ] }