Avokado yaprağı ne işe yarar, Avokado yaprağı insan sağlığına faydalı olan önemli bitkiler arasında sayılmaktadır. Avokado yaprağının içerisinde yağ yakıcı antioksidan madde olarak bilinen glutathion maddesi bol miktarda bulunmaktadır. İçeriğindeki bu madde sayesinde kolay bir şekilde kilo vermeye yardımcı olur, aynı zamanda yaşlanmayı da geciktirir. Son zamanlarda avokado yaprağının çayı kilo vermek isteyen kişiler için oldukça tercih edilen bir ürün olmaktadır. Antioksidan madde içeren avokado yaprağı ciltteki kırışıklıkları önlemesi yönünden de oldukça tercih edilen yaşlanma karşıtı bir bitkidir. Ayrıca avokado yaprağının çayı da kansere sebep olan hücrelerin vücutta artmasının da önüne geçmektedir. Bu yönüyle alternatif tıbbın ve bilim adamlarının da ilgisini çeken bir bitkidir. Avokado yaprağının çayı bir litre suya bir miktar avokado yapraşı konularak 10 dakika kadar kaynatılır ve 15 dakika kadar da demlenmeye bırakılır. Günde 3 veya 4 kere içildiğinde zayıflamaya oldukça yardımcı olduğu bilinir.
Avokado yaprağının ve çayının faydaları nelerdir?
Böbreklerin enfeksiyon kapmasına karşı etkilidir. Düzenli olarak avokado yaprağının çayı tüketildiğinde böbrek enfeksiyonuyla oluşan iltihabın kısa bir zaman içerisinde azaldığı görülür. Ayrıca böbreklerde oluşan büyük boyuttaki taşların küçülmeye başladığını ve zamanla taşın yok olmaya başlamasına yardımcı olur.
Safra kesesinde oluşan taşlarında düşmesine yardımcı olabilmektedir.
İdrar yollarında oluşan enfeksiyonların tedavisinde kullanılır. Ayrıca erkeklerde oluşan prostat büyümesine ve enfeksiyonuna karşı da oldukça faydalıdır.
Mideye de oldukça dost bir bitkidir. Midede oluşan gastrit ve mide ülserine karşı çok faydalıdır.
Hemoroit problemi olan hastalarda kanamaya karşı faydalıdır ve onikiparmak bağırsağı enfeksiyonuna da iyi gelir.
İçerisinde bulunan glutathion enzimi sayesinde hücreleri korur ve kansere karşı iyi gelir.
İçerisinde bol miktarda antioksidan bulunmasından dolayı yaşlanmaya karşıdır.
Vücudun herhangi bir yerinde oluşan kansere sebep olan kötü huylu hücrelerin yayılmasının önüne geçer.
Avokado yaprağı potasyum ve de B6 vitamini bakımından zengin olduğu için gebe kadınlarda hamilelik döneminde bu vitaminlerin kaybına karşı avokado yaprağı çayını tüketerek bu eksiklikleri karşılamaktadırlar.
Avokado meyve olarak da protein bakımından oldukça zengin bir meyve türüdür. E vitamini içerir ve bu vitamin sayesinde kalp dostu bir meyvedir. Dolaşım sistemine de faydası vardır.
Avokado yaprağı zayıflamaya yardımcı olduğu için diyetisyenler tarafından da önerilen bir bitki türüdür.